Over Ga voor Galop, powered by Decathlon

Dit project zag voor het eerst het levenslicht in 2011. In dat jaar organiseerde de Vlaamse Liga Paardensport vzw, de eerste editie van Ga voor Galop. Dit project had tot doel om volwassenen gedurende 5 weken tijd de beginselen van het paardrijden bij te brengen. De eerste pasjes in de paardensport werden op die manier genomen. De éérste passen, want leren paardrijden is een proces dat een leven lang kan duren. VLP had als doel om volwassenen te laten kennis maken met deze sport en hen de basisbeginselen bij te brengen, zodat men nadien op zelfstandige basis verder kan gaan. Voor deze eerste reeks van 5 lessen werkte VLP samen met 17 van haar aangesloten clubs, verspreid over Vlaanderen. Meer dan 150 geïnteresseerden deden toen mee.

Vanaf het prille begin is Carry Goossens trotse en enthousiaste peter van dit project. In zijn boek De Paardenluisteraar vertelt hij zijn levensverhaal met paarden en dit verhaal sluit nauw aan bij het project.
Naast Carry Goossens, die reeds gebeten werd door de paardenmicrobe, lieten ook andere BV’s zich gewillig door deze microbe bijten. Tijdens de eerste Ga voor Galop-editie waren dit Koen Wauters, Valerie De Booser, Jef De Smedt, Marleen Merckx, Michael Vroemans, Zohra en Michèle Van Sebroeck.

In het voorjaar van 2012 ging de tweede editie van dit project door. Toen engageerden 20 VLP-clubs zich om deze microbe verder te verspreiden. Met de medewerking van 5 nieuwe bekende namen Kurt Rogiers, Kelly Pfaff, Martine Jonckheere, Stefaan Lammens en Caroline Maes, werd ook deze tweede editie een succes. In totaal hebben meer dan 200 volwassenen door hun deelname aan dit project hun eerste passen in de paardensport gezet!

Vanaf 2013 wordt Ga voor Galop, powered by Decathlon, anders! Dit jaar wordt het project opengetrokken zodat VLP, samen met Decathlon, nog meer mensen met deze leuke sport kan laten kennismaken. Alle VLP-clubs die initiatielessen voor jong en oud aanbieden, gegeven door een gediplomeerde lesgever, kunnen aan de vernieuwde versie van dit project deelnemen.

Ga voor Galop ontwikkelde hiervoor een gespecialiseerde website waar je in je buurt makkelijk de club van je voorkeur kan zoeken om er te leren paardrijden. Daarbij kan je op allerlei criteria selecteren en zo je perfecte Ga voor Galopclub vinden! Ook nu blijft Carry Goossens peter van het project en bij presenting partner Decathlon kan je ongetwijfeld terecht voor de ideale startersoutfit!

Tot slot krijg je op deze site mee informatie over de VLP-verzekering. Ouders kunnen er ook terecht voor alle info die je nodig hebt als je kind wil leren paardrijden.

Persvoorstelling 3 maart 2012

Persvoorstelling 3 maart 2011
Ga voor Galop is een project van     Alle rechten voorbehouden ©2013 VLP - Vlaamse Liga Paardensport.