Help mijn kind rijdt paard, wat nu?

Paardrijden is een leuke en ontspannende sport. Deze sport is ook ideaal voor jonge kinderen, die vaak spelenderwijs kennis maken met deze sport. Soms is het zo dat kinderen deze sport willen beoefenen, maar dat de ouders in eerste instantie toch wat terughoudend zijn. Zo kan het zijn dat je je als ouder afvraagt of dat paard of die pony toch niet een beetje te groot of te sterk is voor je zoon of dochter. Bovendien zijn vele ouders niet echt bekend met deze sport. Speciaal voor hen, maar ook voor personen die reeds hun eerste kennismakingspasjes in de paardensport gezet hebben, heeft VLP de brochure ‘Help mijn kind rijdt paard, wat nu?’ gemaakt.

Om deze ouders een beter beeld te geven over de principes, werking en gebruiken van het paardrijden en van de clubwerking, heeft VLP twee brochures ontworpen.

Help mijn kind rijdt paard, wat nu?!’ is een brochure voor de ouders van beginnende ruiters. Deze brochure geeft meer informatie over de voor- en nazorg van paarden of pony’s. Daarnaast vinden de ouders er terug hoe ze hun kinderen het best kunnen bijstaan en begeleiden tijdens de (eerste) lessen. Ook informatie over de kostprijs van de lessen, het VLP-lidmaatschap en de verzekering, en een overzicht van de basisrij-uitrusting van de kinderen … komen in de brochure uitgebreid aan bod.

Naast deze uitgebreide brochure heeft VLP ook een korte versie voorzien. Deze geeft kort een aantal tips en aandachtspunten aan, waarmee ouders rekening kunnen houden wanneer hun kinderen hun eerste stappen in de paardensport (willen) zetten.

VLP heeft in de brochure de meest voorkomende vragen gebundeld die ouders stellen wanneer ze hun kinderen inschrijven. VLP hoopt alvast om heel wat ouders op deze manier met nuttige informatie te kunnen voorzien.

U kunt deze brochure hier doornemen, maar vraag zeker naar uw exemplaar in jouw ideale club!Ga voor Galop is een project van     Alle rechten voorbehouden ©2013 VLP - Vlaamse Liga Paardensport.