VLP-verzekering

De Vlaamse Liga Paardensport vzw werkt samen met ARENA nv voor het afsluiten van de verzekering van haar leden. Arena nv. is gespecialiseerd in sportverzekeringen.
Alle competitieve en recreatieve ruiters die aangesloten zijn bij de Vlaamse Liga Paardensport hebben automatisch recht op de basisverzekering (= C-verzekering) lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

KLIK HIER om de polissen te bekijken

KLIK HIER om de aangifteformulieren te downloaden

Wil je als sportbeoefenaar aangesloten zijn bij VLP, dan heb je keuze tussen:
  • Een recreatieve vergunning
  • Een competitieve licentie
Wie als recreatieve ruiter wenst aan te sluiten bij VLP, kan hiervoor terecht bij één van de meer dan 480 aangesloten clubs. Zij hebben de verantwoordelijkheid om recreatieve leden aan te sluiten. Iedereen kan een recreatieve vergunning aanvragen, een brevet is hiervoor dus niet noodzakelijk.

De club regelt het VLP-lidmaatschap. Ze dienen de verzekering via het online ledenprogramma door te geven. Wanneer de club de gegevens van een nieuw lid doorgeeft aan VLP, krijgt deze zijn lidkaart toegestuurd, samen met een proefexemplaar van het tijdschrift Hippo Revue.

Via de recreatieve vergunning, L01, geniet je altijd van de basisverzekering ‘C’. In deze verzekering zit burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen vervat en deze kost € 15.
Via deze C-verzekering ben je verzekerd voor alle activiteiten die doorgaan en georganiseerd zijn op VLP-clubs.

VLP-leden kunnen een uitbreiding nemen op de basisverzekering (C-verzekering = clubverzekering):
  • I-verzekering:
    Dit is een uitbreiding op de basisverzekering. Deze kost € 10 extra en geldt voor het individueel beoefenen van de paardensport, los van de clubactiviteiten, dus ook buiten VLP-activiteiten. Een spotprijs dus voor optimale individuele veiligheid!
  • L-verzekering:
    Dit is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor lesgevers en is enkel geldig voor lesgevers die lesgeven in opdracht van een VLP-aangesloten club tijdens een VLP-activiteit. Deze uitbreiding kost 25 euro extra.
Personen die een verzekering willen afsluiten en die eveneens wedstrijden willen rijden in één van de negen VLP-disciplines, hebben hiervoor een competitieve licentie nodig. Meer informatie over hoe deze aangevraagd kan worden vind je hier terug!
Ga voor Galop is een project van     Alle rechten voorbehouden ©2013 VLP - Vlaamse Liga Paardensport.